ÆBLEMOST, ÆBLESNAPS og honning SÆLGES.

KIG ALTID UNDER KALENDER FOR AT SE ÅBNINGSTIDER.

Velkommen til Lyby Frugtplantage

Adresse:

Lybymøllevej 2
7800 Skive

Æbler

Man kan købe friske håndplukkede æbler direkte fra plantagen i gårdbutik fra august til marts. Nedenfor ses salgstidspunktet for de enkelte sorter samt billeder og sortsbeskrivelser af de æblesorter, som findes i plantagen. Skemaet her under er kun vejledemde, det er ikke alle sorter vi har. For at se det præcise salgstidspunkt for de enkelte sorter - kig venlisgt under kalenderen.

SKEMA OVER SALGSTIDSPUNKTER FOR ÆBLER:​

​Discovery

​Discovery er antagelig en krydsning mellem Worchester Pearmain og Beaty of Bath. Det er et tidligt æble af middel størrelse med en lysende rød dækfarve. Frugtkød er fast og smager sødt og let aromatisk. Et dejligt spiseæble, der også egner sig til desserter og salater.

Bellida

Sunrise​

Zari

Zari er en krydsning af Elstar og Delcorf og er fremavlet i Belgien. Det er sprødt og saftigt med sød smag.

Aroma

Aroma kommer fra Sverige og er en krydsning mellem Filippa og Ingrid Marie. Æblet er stort med gulgrøn grundfarve og rød dækfarve. Frugtkødet er fast, saftigt og lidt syrligt.

Cox Orange

Cox Orange stammer fra England ca. 1825. Det er formentlig en krydsning mellem Ribston og Blenheim. Det er et lille rundt æble med gulgrøn bundfarve og rød-orange striber. Frugtkødet er fast, sødlig og aromatisk. Cox Orange er et af de bedste spiseæbler om vinteren og et rigtigt juleæble. Det er godt at gemme. ​

​Rød Elstar

Elstar kommer fra Wageningen i Holland (1955). Det er en krydsning mellem Golden Delicios og Ingrid Marie. Det har en gul bundfarve med en klar rød dækfarve. Æblet er middelstort, rundt, saftigt og smager syrlig-sød.

Rød Belle de Boskoop

Rød Belle de Boskoop er af hollandsk herkomst. Æblet er stort, matgrøn og med en rød kind. Der findes typer der hovedsagelig er røde. Frugtkødet er fast og grov i strukturen og smager syrlig-sød og aromatisk. Rød Belle de Boskoop er et velkendt madæble.

Kontaktoplysninger​

Lyby frugtplantage
Lybymøllevej 2

7800 Skive​

Telefon: 40 27 41 78

E-mail: lybyfrugt@post.tele.dk

Vi tager MOBILEPAY

  Ingen Dankort