JORDBÆRSYLTETØJ - MEGET NEM OG LÆKKER
KUN FRISKE JORDBÆR KAN BRUGES
2½ kg jordbær ca. 500 gr.sukker 1 brev HVID MELATIN
Skyl jordbærrene, afhas dem, skær dem over 2 gange (kvarte).
Frysepulveret blandes i sukkeret og herefter i jordbærrene til det ikke knaser mere.
FRYSE - syltetøjet fyldes i frostemballage og puttes i fryseren. Portionerne skal ikke være større end at de kan spises i løbet af en uge.
Tages op 1 døgn inden det skal bruges og stilles i køleskabet.
Jordbær - frysetøjet anvendes som alm. marmelade; men er rigtig godt til pandekager & is eller i en lagkage.
LYBY ÆVEL SQUISH
½ lime el. citron skæres i små både
og mases let sammen med 3 blade mynte, citonmynte el. citronmelisse
2 dl Lybyæblemost
1 dl dansk vand
knust is
Hele jordbær el. skive kommes i
Pyntes med den valgte krydderurt