Der sælges

ELSTAR, COX ORANGE,

BELLIDA,

belle de boskoop,

CONCORDE, carola, ÆBLEMOST, ÆBLEMOST med 15 % dansk kirsebær, ÆBLESNAPS.

KIG ALTID UNDER KALENDER FOR AT SE ÅBNINGSTIDER.

Velkommen til Lyby Frugtplantage

Adresse:

Lybymøllevej 2
7800 Skive

Lyby jordbær lagkage

En lagkage bestående af 2 el. 3 bunde

Ingredienser:

2-3 bakker jordbær
½ l. fløde

Fremgangsmåde:

  1. Fløden piskes
  2. Jordbærrene skylles og deles i æggedeleren
  3. Lagkagebundene, flødeskummet og jordbærrene lægges lagvis i nævnte røkkefølge ovenpå hinanden
  4. Der afsluttes med flødeskum på lagkagens side og med jordbær på toppen
  5. Et stort jordbær med has sættes i midten til pynt
  6. Kan selvfølgelig også pyntes med flag til festlige lejligheder
​​

Portion størrelse:

Hvis lagkagen spises som dessert rækker én lagkage til ca. 10 personer

Moster Gretes Æblekage

Ingredienser:
250 gr. sukker
3 æg
250 gr. mel
3 tsk. Bagepulver
1 tsk. vaniliesukker
500 gr. Æbler


Fremgangsmåde

  1. Æg og sukker piskes til sukkeret ikke knaser mere
  2. Mel, bagepulver og vaniliesukker røres i
  3. Æblerne skrælles, skæres i mundrette stykker og vendes i dejen
  4. Dejen hældes i en smurt bradepande (32 cm x 22 cm, en halv bradepande størrelse), drysses med sukker
  5. Bages i ovn v. 200 grader i ca. 40 min.

Evt:
Kan evt. spises med creme fraiche el. flødeskum til.Kan også bages med mandel eller nøddeflager som variation. Rist evt. flagerne først. Bedst egnede æbler til kagen er Belle de Boskoop.Kagen er fedtfattig, nem at lave og smager supergodt også dagen efter den er bagt.

Rå æblekage

​Kagen er let at lave 10 min. inden den serveres. Smager super godt. Æbler der anbefales til denne kage er kæmpestore Aroma, Discovery el. Elstar.


Ingredienser:

Æbler
Makroner
Flødeskum


Fremgangsmåde:

  1. Nogle æbler vaskes og rives i foodprocesseren (ikke for fint)
  2. Halvdelen puttes i en skål.
  3. En pose makroner knuses i en plasticpose.
  4. Makronerne hældes i.
  5. Resten af æblerne hældes i.
  6. Flødeskum i passende mængde puttes på.

Blommekage

Ingredienser:

Makroner
Flødeskum
1 portion blommegrød


Fremgangsmåde:

  1. Blommegrød og makroner lægges lagvis (gerne i en glasskål)
  2. Flødeskummet puttes på som afslutning

Portion størrelse:

Kagens størrelse varieres efter antal personer>

Evt.Blommegrøden må gerne være med blommestenene, hvis der er børn med, da børnene så kan lære at tælle blommestenene, - det er faktisk rigtig sjovt.

JORDBÆRSYLTETØJ - MEGET NEM OG LÆKKER

KUN FRISKE JORDBÆR KAN BRUGES

2½ kg jordbær ca. 500 gr.sukker 1 brev HVID MELATIN

Skyl jordbærrene, afhas dem, skær dem over 2 gange (kvarte).

Frysepulveret blandes i sukkeret og herefter i jordbærrene til det ikke knaser mere.

FRYSE - syltetøjet fyldes i frostemballage og puttes i fryseren. Portionerne skal ikke være større end at de kan spises i løbet af en uge.

Tages op 1 døgn inden det skal bruges og stilles i køleskabet.

Jordbær - frysetøjet anvendes som alm. marmelade; men er rigtig godt til pandekager & is eller i en lagkage.

LYBY ÆVEL SQUISH

½ lime el. citron skæres i små både

og mases let sammen med 3 blade mynte, citonmynte el. citronmelisse

2 dl Lybyæblemost

1 dl dansk vand

knust is

Hele jordbær el. skive kommes i

Pyntes med den valgte krydderurt

Kontaktoplysninger​

Lyby frugtplantage
Lybymøllevej 2

7800 Skive​

Telefon: 40 27 41 78

E-mail: lybyfrugt@post.tele.dk

Vi tager MOBILEPAY

  Ingen Dankort